Te követed a vágyaidat?

Kedves Olvasó! Neked milyen nehéz döntéshelyzetek adódtak már az életedben, amik az utadat állták? Amelyek megállásra késztettek? Vissza tudsz emlékezni, mi alapján döntöttél, merre menj tovább? Átélted e már Te is az Ego-d és a Szíved közti hatalmas belső harcot, belső vívódást? A megérzéseidre, a szívedre hallgattál, vagy meggyőzted magad a racionális érvekkel, vagy előfordult, hogy  befolyásolt a környezeted, egy jó barátod, vagy a családod?

vívódás

(kép forrása: lelekmozaikok.cafeblog.hu)

Most tekintsük az életedet egy nagy focimeccsnek, ahol az egyik térfélen Te vagy az egyedüli játékos, a másik, az ellenség térfelén pedig a környezeted, a téged körülvevő emberek játszanak. Akkor nyerhetsz, ha minél több gólt rúgsz az ellenfél kapujába. Ha nem hallgatsz arra, amit a megérzésed súg, olyan, mintha öngólt rúgnál magadnak. Saját magad ellen játszanál. Így nem nyerhetsz. Ők fognak nyerni. Ők rúgják a Te kapudba a gólokat. A Te focimeccseiden milyen arányban szoktál Te nyerni?

Én azt tapasztaltam hogy minden kerülőút, vakvágány az életemben akkor következett be, amikor nem hallgattam a belső hangra. Hallottam én mit mond, de elnyomtam, nem akartam tudomást venni róla, és meggyőztem magam arról, hogy miért lesz nekem jó úgy döntenem ahogy. De az is előfordult, hogy kikértem mások véleményét, akik meggyőztek, holott ezeknek az embereknek fogalmuk sem volt arról, hogy én belül mit érzek!

Sokszor éreztem úgy, hogy amit a belső hang súg, az olyan lehetetlenségnek tűnik, meg az ellentétes az emberek, a társadalom által elvárt viselkedéssel. “Mit szól majd a családom, a környezetem?” „Nem merek szembeszegülni az elfogadott normákkal, nem akarok magyarázkodni az embereknek, úgysem értenének meg”. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok tolultak a fejembe, és ezzel „sikeresen” le is beszéltem magam arról, amire annyira vágytam. Annak ellenére, hogy éreztem, nem erre vágyom, nem ezt szeretném, nem ezt az utat választanám szívem szerint.

Mindannyiunkban létezik egy Végtelen Intelligencia, egy Belső Hang. Ezt a Belső hangot bárki szóra bírhatja, és hihetetlenül meg tud nyílni felénk! Pont olyan, mint egy jó barát, akihez fordulhatsz, ha baj van és segíteni fog! Mint egy vezércsillag az életedben, ami mutatja az utat neked.

A mindannyiunkban ott élő Belső hang, vagy megérzés, a szívünk, az tudja a helyes irányt, ami jó irányba akar vezetni minket, csak mi elnyomjuk és nem hallgatunk rá. Aki követi amit a szíve mond, az a helyes utat követi!

Megfigyeltétek már, az emberek mindig meg akarnak felelni a szüleiknek, a párjuknak, a munkatársaiknak, a főnöküknek, a barátoknak, a társadalmi elvárásoknak és eszerint élnek. Nem úgy, ahogy ők maguk szeretnének, hanem ahogy azt elvárják tőlük, tőlünk.

De mégis ki tudja a legjobban, hogy mi jó Nekünk? Hogy mire vágyunk? Hogy milyen társat szeretnénk választani? Hogy milyen munkát szeretnénk végezni? Hogy kivel szeretnénk barátkozni? Hogy mit szeretnénk tanulni? Ezt csak MI tudjuk, Mi Magunk!

vágy

(kép forrása: lelekmozaikok.hu)

Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életedet! Ha hagyod magad meggyőzni, befolyásolni, az nem a Te döntésed lesz. Azt rád beszélték, meggyőztek, de TE valójában nem is azt akartad, persze olyan jó érveket sorakoztattak fel neked, végül is igen, igazuk van, és ezzel meg is győzted magadat.

A TE életed a Te felelősséged! Egyedül TE vagy a felelős a saját döntéseidért, a saját életedért! A Te felelősséged Kedves Olvasó, hogy meddig győzködöd még magad, és állsz ellen a szíved vágyának. Rajtad múlik mennyi felesleges kört futsz még, mert ami biztos: mindig az érzés győzedelmeskedik!

Ne mondj le semmiről

Ne mondj le semmiről.

Minden lemondás egy kis halál.

Ne mondj le semmiről.

Minden halál gyilkosság: meghalni bűn, ne mondj le semmiről,

Isten művét rongálja bármi rontás,

meghalni bűn, ne mondj le semmiről:

minden vágyad az Isten szava benned mutatva, hogy merre rendelte menned.

(Babits Mihály: A Herceg, hátha megjön a tél is! c. kötetből)

A bejegyzés kategóriája: Bejegyzéseim
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé.