Mikor van szükséged Life-coach-ra?

(Részlet a „12 jel, hogy Neked is Life-coach-ra van szükséged” című cikkből. Forrás: www.lifehack.org.)

A legtöbb sikeres embernek már évek óta van saját Life-coach-a, vagy profi tanácsadója, aki mellettük áll és támogatja őket. A Life-coach segíteni tud neked abban, hogy felismerd, mit akarsz kezdeni az életeddel és ami még fontosabb, abban is, hogy hogyan tedd ezt. Sokan gondolják úgy, hogy saját maguk is elboldogulnak egyedül. Az igazság azonban az, hogy mindig segít, ha van valaki, aki támogat, különösen ha az egy tapasztalt hozzáértő személy. Sokkal gyorsabban elérhetsz oda, ahova akarsz, ha van valaki, akinek az útmutatásaira, támogatására támaszkodhatsz!

crossroad

(kép forrása: www.berkano.hu)

Az alábbi jelek arra utalnak, hogy Neked is Life-coach-ra van szükséged:

 • Elveszettnek érzed magadat

  Ha útkereszteződéshez értél, és nem tudod merre tovább, a coach hozzásegíthet, hogy rátalálj a helyes útra. Ha egy olyan ponthoz érkeztél az életedben, hogy nem tudod mit is akarsz, egy Life-coach-csal való beszélgetés tökéletes kiindulópont lehet a továbblépéshez.

 • Kételkedsz magadban

  A Life-coach hozzásegít, hogy világosan láss. Sokszor össze vagyunk zavarodva, amikor is túl sok „kellene” vesz körül bennünket, és képtelenek vagyunk elmélyedni magunkban. Segíteni tud abban, hogy realizáld a vágyaidat, és abban is, hogy hogyan érd el azokat.

 • Van elképzelésed, de nincs konkrét terved

  Ha van ötleted vagy célod, de nem tudod hogyan valósítsd meg, a Life-coach segít utat mutatni neked azzal, hogy végig vezet a terv megvalósításának lépcsőfokain, amíg el nem jutsz oda, ahova szeretnél. Sok nagyszerű ötlet marad megvalósulatlan, szervezettség és átláthatóság hiánya miatt, és a világ ezzel mindig sokat „veszít”!

 • Munkát akarsz váltani

  Ha már nem bírod a napi robotot és saját vállalkozásba kezdenél vagy csak kipróbálnál egy új területet, a Life-coach fel tudja „turbózni” a magabiztosságodat és a hitedet, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy a szükséges lépéseket megtedd.

 • Ha jellemző rád az, hogy félbehagyod a dolgaidat

  Ha szükséged van valakire, aki elszámoltat a teendőiddel, egy online coach a legjobb választás. Ha hajlamos vagy arra, hogy elhanyagold a kötelességeidet, akkor szükséged lehet valakire, aki emlékeztet rá, hogy amit elkezdtél, fejezd is be és segít fenntartani a motivációdat.

 • Halogató típus vagy

  A célok eléréséhez fegyelemre, és az ütemtervek betartására van szükség. Egy Life-coach segít abban, hogy megváltoztasd a régi berögzült viselkedési mintáidat és hogy megtörd a halogatás negatív sémáját. Így könnyebben boldogulsz és jobban haladsz előre az életben.

 • Hajlamos vagy a stresszre

  Ha könnyen stresszes és frusztrált leszel, a támogatás nélküli, egyedüli próbálkozás még inkább fokozza a szorongásodat. Sok energiát spórolhatsz meg magadnak, és kivédheted a stresszt és a kimerülést, ha felkeresel egy Life-coach-ot, hogy támogasson az utadon.

 • A magabiztosságod lökést adna

  Az egyik legnagyobb hozadéka a Life-coach-csal való munkának, hogy fejleszti az önbizalmadat. Támogat abban, hogy bátrabban vállalj kockázatot, ami jobbá teszi az életedet és segít, hogy valóra váljanak az álmaid. A Life-coach megmutatja neked, hogy ugyanolyan méltó vagy a sikerre, mint bárki más és melletted marad, amíg kellő tapasztalatot nem gyűjtesz ahhoz, hogy higgy magadban és magabiztosabb legyél.

  Forrás: http://www.lifehack.org/374973/12-signs-that-you-really-need-life-coach by Tom Casano

Fordítás: Gelei Anett

Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé.