A betegséged Veled van, nem pedig ellened!

Valamilyen régóta fennálló betegséggel küzdesz? Minden vizsgálaton átestél már, próbálkoztál egy csomó alternatív gyógymóddal is, de mégsem tudsz megszabadulni tőle?

Lehet, hogy rossz helyen keresgélsz…

A betegségekre leginkább az jellemző, hogy megkeserítik az életünket. Valamiben hátráltatnak minket. Rontják az életminőségünket. Sok álmatlan éjszakát okoznak nekünk. Sok pénzünkbe kerülnek a gyógyszerek, a magánorvosok. Sok-sok időt, energiát fektetünk abba, hogy megtaláljuk a gyógymódot. Keresgélünk interneten, könyveket bújunk, már-már szakértőkké válunk a témában.

Idegesít, frusztrál, fogva tart, sőt talán egyenesen utáljuk, és rosszabb napjainkban arra gondolunk, hogy bármit odaadnánk érte, csak tűnjön már el az életünkből. Annyira haragszunk rá, mintha a legrosszabb ellenségünk “lakna” bennünk, velünk.

Ennek a cikknek a megírására a saját betegségem inspirált. Számomra mérföldkő volt az életemben annak a ténynek a felismerése, hogy tudom befolyásolni a betegségemet. Tudok tenni a javulásért, de ugyanúgy az én felelősségem az is, ha rosszabb az állapotom. Megdöbbentő volt a felismerés, hogy tanítani akar nekem valamit! Mégpedig azt, hogy hogyan élhetek egy jobb minőségű életet!

Ha Te is szeretnél “megszabadulni” a betegségedtől, akkor ideje egy kicsit más perspektívából is ránézni. A kulcs abban rejlik, ha megpróbálsz barátként, nem pedig ellenségként közelíteni hozzá!

A szervezetünk azért fejleszti ki a betegségeket, hogy tudassa velünk, letértünk a helyes útról, valamin változtatnunk kell az életünkben.

A betegségeket tehát mi fejlesztjük ki magunkban, ezért aztán képesek vagyunk arra is, hogy meggyógyítsuk őket. A gyógyszerek csupán tüneti kezelések, melyektől soha nem fogunk meggyógyulni. A betegség fennállásának gyökerét kell megkeresni. Ezzel az orvosok nem fognak foglalkozni, ez a Te feladatod! Senki másé, csak a Tied! Hisz nincs még egy ember, aki annyira jól ismerné a betegséged megjelenésének körülményeit, azok tüneteit, mint TE.

1-1

Ha kint, a külvilágban keresgéled a gyógyuláshoz vezető utat, és nem sikerült még megtalálnod, akkor itt az ideje, hogy őszintén magadba nézz, és megpróbáld megérteni a betegségedet. Ehhez azonban tudatosságra van szükség!

Próbáld meg megismerni Önmagadat minél mélyebben! Tárd fel az életed alapproblémáit! Tudatossággal, és a szükséges lépésekkel, melyek az életünk megváltoztatásához kellenek, jelentős javulás érhető el! Sőt, akár a teljes gyógyulás is!

1. Gondold végig, hogy valóban azt az életet éled e, amit szeretnél? A helyeden vagy a világban? Azt a munkát végzed, ami örömmel tölt el? Az a társ van melletted, aki valóban hozzád illik?

2. Vedd leltárba az életed minden területét! Milyen a jelenlegi helyzeted? Hol, miben kellene változtatni? Készíts egy listát a változtatandó dolgokról.

3. Gondolj vissza a betegség megjelenésének körülményeire, lehetséges kiváltó okaira, a fennállásának lehetséges okaira.

4. Figyeld magadat, mikor vagy jobban, és mikor rosszabbul.

5. Írd le, mi mindent VESZ EL tőled a betegséged.

6. Írd le, mi mindent ADNA VISSZA, ha meggyógyulnál.

7. Végül dolgozd ki, milyen lépéseket kellene megtenned ahhoz, hogy elindulj a gyógyulás felé vezető Úton!

Hidd el, a betegségnek jó oka van rá, hogy jelen van. Nem csupán azért van „Veled”, hogy bosszantson, hanem figyelmeztetni szeretne valamire! Amíg jelen van, az azt jelenti, hogy még mindig nem hallottad meg, mit akar üzenni Neked!

1-1

Hagyjuk ott a lármát! Gyerünk ki a néma mezőre, amely fölött a hatalmas ég nyújtózik, és ahol köztünk és a csillagok között csak a csönd van. És ott, ebben a csöndben hallgassuk a bennünk beszélő hangot.”

(Jerome K. Jerome)

(Megjegyzés: Természetesen a tudatosság általi öngyógyítás kizárólag a pszichoszomatikus betegségekre vonatkozik, melyeket Mi fejlesztünk ki magunkban. Bárki, aki kételkedik a fent leírtak igazságtartalmában, szíves figyelmébe ajánlok két könyvet: Brandon Bays: Belső utazás, Anita Moorjani: Meghaltam, hogy Önmagamra találjak)

Írta: Gelei Anett

Vélemény, hozzászólás?

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Az email címet nem tesszük közzé.