Tréningek

  • Önismereti és személyiségfejlesztő tréning
    A csoport célja, az önismeret fejlesztése társaink segítségével. Ha ezeket a sorokat olvasod, bizonyára tudatában vagy annak, milyen fontos Önmagunk reális megismerése. Jobban fogjuk tudni irányítani a saját sorsunkat. Erős ént teremtünk, melyre a személyiségünk védelméhez van nagy szükségünk. Biztonságot ad, védelmet kínál a bizonytalansággal szemben. Megtanuljuk vállalni önmagunkat, és képesek leszünk az asszertív (sikeres) viselkedésre. Segít az élethelyzeteinkhez és a társas viszonyainkhoz való alkalmazkodásban. Könnyebben meg tudunk küzdeni a krízisekkel, az életben felmerülő problémákkal. Nagy biztonságot ad a személyiségünknek. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a reális önismeret egy fontos menedéket jelent a mai kor sok-sok megpróbáltatásainak sűrű erdejében.

A tréning felépítése: Alapértékek, hitek, attitűdök, célok meghatározása, Negatív minták felismerése, Belső erőforrások feltérképezése, Én-tudatosság, Önbecsülés, Magabiztosság építése, Mások iránti tudatosság, Társas készségek fejlesztése

  • Érzelmi intelligencia tréning

A fejlett érzelmi intelligencia az életünk minden területére hatással van. Javítja a kapcsolatot magunkkal, és másokkal. Pozitívabb és magabiztosabb gondolkodást eredményez. Érzelmeink felismerése, tudatosítása, kezelése nagyban hozzájárul önmagunk megértéséhez, és a sikeresebb emberi kapcsolatok kialakításához. A tréning során az érzelmi intelligencia (EQ) 2 nagy területét fejlesztjük: Intraperszonális készségek (önmagunkon belüli), Interperszonális készségek (társas készségek).

A tréning felépítése: Alapértékek, hitek, attitűdök, negatív minták, célok meghatározása, Intraperszonális készségek fejlesztése – Önbecsülés, Én-tudatosság, Magabiztosság, Függetlenség, Önmegvalósítás, Érzelmek felismerése, Interperszonális készségek fejlesztése – Empátia, Társas készségek, Mások iránti tudatosság, Mások iránti tisztelet

  • Társas intelligencia tréning

Ezen a tréningen a párkapcsolatok és más emberi kapcsolatok fejlesztése áll a középpontban. Megtanuljuk mi mindenre kell odafigyelni a sikeres kommunikáció érdekében. Ráhangolódunk a saját és a mások érzéseire, és megtanuljuk kezelni azokat, annak érdekében, hogy sikeresen tudjuk összekapcsolódni másokkal.

A tréning felépítése: Saját és mások értékeinek meghatározása, Interperszonális készségek fejlesztése – Mások iránti tudatosság, Mások iránti tisztelet, Empátia, Társas készségek fejlesztése, Összhang kialakítása, Mások iránti intuitív szintű figyelem, Nyílt kommunikáció

  • Célkitűzés tréning

Sok ember azért nem tesz a vágyaiért, céljaiért, mert nem tudja pontosan meghatározni mit is akar. Ha már felismerted azt, hogy mit nem akarsz, egy lépéssel közelebb vagy a célhoz. Ha azonban még csak homályos, kontúr nélküli elképzelésed van róla, akkor nyilván tenni sem tudsz érte, hisz nem látod magad előtt a lépéseket. Ez a tréning segít a jó célmeghatározásban, így garantáltan fogod tudni merre indulj el. Ne hagyd. hogy a Te célod is megvalósulatlan maradjon, csak azért, mert nem tudtad, hogyan tedd meg az első lépést.

A tréning felépítése: Jelen helyzet feltárása, Vágyott jövő feltárása, Célmeghatározás, Belső erőforrások feltérképezése, Belső akadályok felszámolása, Ötletek, lehetőségek gyűjtése, Cselekvési terv kidolgozása

  • Csoportcoaching

Ezen a tréningen lehetőséged van arra, hogy egy bizonyos problémádat elmond nekünk, és a tréner, valamint a csoporttagok segítségével, támogatásával előrébb juss a problémamegoldásban.

Tapasztalataim alapján sokan érezzük azt, hogy egyedül vagyunk a problémáinkkal, és nincs akivel meg tudnánk beszélni. A barátokkal, barátnőkkel, családtagokkal ugyan megoszthatjuk elakadásaink, félelmeink, aggodalmaink, vágyaink egy részét, de az ő állásfoglalásukat befolyásolják a szubjektív tényezők. Ők rendszerint csak bólogatnak, megértően meghallgatnak, és semmi újat nem tudnak már javasolni nekünk, vagy rosszabb esetben olyan tanácsot adnak, ami akár rossz irányba is befolyásolhat minket.

Ennek a támogató közegnek a legnagyobb előnye az, hogy – ismeretlenek révén – tárgyilagosan tudunk reflektálni egymás élethelyzetére, más szemmel, más szemszögből látjuk egymás problémáját, és ezáltal újszerű megoldásra, ötletekre ösztönözhetjük egymást.

Kiemelkedő fontosságúnak tartom, hogy a csoport minden tagja bátorítsa, támogassa egymást, visszajelzéseket, ötleteket adjanak egymásnak (akár gondolat, könyv, saját élmény, tapasztalat formájában). Mivel mindenki másként lát egy adott problémát, így lehetőség van arra a csoporttagoknak, hogy egy adott témára akár 6 féle új nézőpontot, aspektust kapjanak egymástól. Ez akár azonnali megoldást is jelenthet az illetőnek, de a változás elindulása szinte biztosra vehető. Ilyen formán a tagok egymás számára tanulási, fejlődési környezetként szolgálnak. A csoport hatékonyságát az adja, hogy a csoporthoz tartozás érzése, mások gondolkodásának és problémamegoldási módszereinek megismerése erőt ad a nehézségeink leküzdéséhez.

A társas tükrök szerepe

Az önismereti készségek kialakulásában és önmagunk reális megítélésében kulcsfontosságú szerepe van a társas tükröknek. Az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlen a szociális környezet én-erősítő, visszatükröző szerepe. Nagyon fontos számunkra, hogy milyennek látnak minket embertársaink. A csoportban való önmegtapasztalás során, olyan oldalaidat is megismerheted, amelyek eddig rejtve voltak előtted (vakfoltjaidat). Fontos, hogy a saját érzelmi reakcióinkat őszintén fejezzük ki a másik ember felé, tiszteletben tartva egymás személyét. Ha a másik elfogadja a visszajelzésünket, az építő lehet számára. A másoktól kapott visszajelzések pedig a saját magunkról való tanulási folyamat támogatását szolgálják. A tükrözés nagy hozadéka, hogy hozzájárul az önismeretünk fejlesztéséhez. Az ember csak akkor tudja önmagát fejleszteni, ha őszinte visszajelzéseket kap önmagáról. A visszajelzés lehetőséget ad arra, hogy megismerd, hogy a magatartásod, viselkedésed hogyan hat másokra.

Támogató légkör

A visszajelzések lényege, hogy egy társas környezetben, ahol a bizalom, és az elfogadás jelen van a tagok között, többet megmutathatunk magunkból és az egyénektől származó információ növeli az egyén tudását önmagáról. A csoport légköre a bizalomra, elfogadásra, az őszinteségre és a szeretetre épül.

Itt mesélhetsz magadról, megoszthatod a saját tapasztalataidat, meríthetsz mások élethelyzeteiből. Rajtad múlik mennyire akarsz megnyílni a többiek felé.

Semmilyen kötelezettséggel nem jár, a lényeg, hogy jól érezd magad, lazíthass, kiléphess egy kicsit a mókuskerékből, ötleteket szerezhess, új kapcsolatokat köthess, egyszerűen csak egy kicsit elrepülj egy gondtalan, nyugodt kis szigetre.

A csoportfoglalkozások felépítése változatos eszközök, feladatok, módszerek felhasználásával történik, melynek lényege a tapasztalati, élményszerű tanulás.

Gyere, és színesítsd Te is a csoportot, hisz minden ember egyedi és különleges, és mindenki új színt hoz a maga egyéniségével, értékeivel, világnézetével!

Természetesen nők és férfiak jelentkezését is várom!

Ár: 1 alkalom/3 órahossza/2500Ft/fő

Érdeklődés, jelentkezés:

gelei.anett@hotmail.com

0620/419-3319